В Росії посилюються поліцейські «репресії» через мобілізацію, — розвідка

В Росії посилюються поліцейські заходи, спрямовані на забезпечення оголошеної мобілізації.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Зокрема, як зазначається, у Краснодарському та Ставропольському краях, Архангельській, Волгоградській, Воронежській та Ростовській областях звільнено наявні великі приміщення для розміщення мобілізованих (у тому числі спортивні об’єкти).

— Представники військових комісаріатів проводять «роз’яснювальну кампанію» серед чоловіків щодо кадрової військової служби в ЗС РФ. Одразу після оголошення мобілізації в Станиці Тамань Краснодарського краю розпочався побудинковий обхід населення співробітниками поліції з метою вручення повісток чоловікам призивного віку. Мобілізовані прибувають до Темрюкського районного військового комісаріату, формуються в команди та відправляються на доукомплектування військових частин, які зазнали значних втрат у ході бойових дій. При прибутті на пункти збору в людей вилучають всі наявні засоби зв’язку. Відповідна підготовка в навчальних центрах не проводиться, – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, щоб запобігти «безконтрольному» переміщенню чоловіків та максимально охопити населення хвилею мобілізації, на автошляху А289 поблизу районного центру Темрюк діють спільні блокпости поліції та представників військового комісаріату.

— Загалом мобілізація в Краснодарському краї носить масовий характер. Відомо, що близько 30% призваних – це чоловіки, які не мають жодного досвіду військової служби, а офіцерські звання отримали по закінченні військових кафедр у вищих навчальних закладах. У селищі Тьоткіно Курської області на постійній основі проводяться обшуки в будинках місцевого населення. Представники спецслужб спонукають доносити один на одного, намагаючись знайти осіб, які спілкуються з українцями та в яких є знайомі чи родичі на території України. У результаті, місцеві уникають будь-яких розмов як з пересічними, так і з близькими людьми. Дороги в напрямку районного центру перекриті, виїзд цивільного населення заборонено. У Чуваській республіці 23 вересня призупинено набір мобілізованих. Керівництво республіки доповідає, що повністю виконало план призову та чекає наступних наказів, – зазначили в ГУР.

Нагадаємо, Кремль намагається перекласти провину за порушення під час мобілізації на місцевих чиновників. Але вони занадто масові, щоб люди в це повірили.

View full version