«Будемо першопрохідцями», — Домбровська допомогає сім'ї з окупованої Херсонщини зареєструвати немовля громадянином України

Голова руху «Зе Жінки» у Миколаєві Тетяна Домбровська допомагає родині з тимчасово окупованої Херсонської області зареєструвати новонароджену дитину як громадянина України.

Про це вона повідомила у Telegram.

«Дуже зворушливий для мене момент — реєстрація дитини, яка народилася на тимчасово окупованій території Херсонської області як громадянина України. До мене звернулась сім’я, яку по зрозумілим причинам я не буду називати, вони народили немовля і хочуть отримати українське свідоцтво про народження. Виявилось, що в цій справі ми фактично будемо першопрохідцями. І зараз разом з Мінцифрою і органами реєстрації державних актів цивільного стану (РАЦС) працюємо для того щоб визнати цю дитину громадянином України», - написала вона.

Окрім цього Тетяна Домбровська разом з командою руху «Зе Жінки» працює над створенням дієвого механізму для того, щоб системно організовувати процес реєстрації новонароджених дітей на окупованій території як громадян України.

Вона додала, що жодні референдуми цьому не завадять, адже Херсонщина, Запоріжжя, Донеччина та Луганщина — це Україна!

 
View full version