Кім про демонстративну анексію українських регіонів Москвою: «Інструмент, щоб пояснити власному народу, навіщо вони все це роблять»

Росія влаштувала спектакль з анексією українських областей лише для внутрішнього споживача пропаганди.

Таким чином про це висказався голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За його словами, російська влада пішла на цю ескалацію також задля того, щоб отримати можливість забирати в свою армію українців з окупованих територій.

— Там видають російські паспорти. А без російського паспорта там навряд чи проживеш. Ви не можете платити нічого, вам не можуть заплатити. Це означає: ні електрики, ні газу. І якщо наші на окупованих територіях приймуть російський паспорт, то їх теж можна буде мобілізувати проти нас воювати, — визнав він.

Керівник регіону додав, що кожен внутрішній протест корінних народів у Росії наближує день, коли армія загарбників програє і прибереться з української території.

— Перемога - це питання багатьох маленьких успіхів. Всі, весь світ, допомагає нам боротися зі злом. Немає іншого способу висловити це. Тому: кожен протест в Дагестані, кожен протест в Росії, вся допомога наших іноземних партнерів допоможе нам перемогти, — підкреслив Віталій Кім.

Як повідомлялося, вчора, 30 вересня, гауляйтери Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей підписали так звані «договори» про вступ українських регіонів до складу Росії.

Крім того, у своїй промові президент РФ Володимир Путін закликав Україну припинити війну, яку за його словами, вона і почала.

Він  заявив, що жителі анексованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областй стали частиною Росії — «назавжди». Він вчергове погрожує, що Росія буде захищати свої території усіма наявними силами та засобами.

View full version