Росія визнала відступ із Лиману — між генералами ворога одразу почалася гризня

Міністерство оборони РФ офіційно написало про відхід російських формувань з міста Лиман Донецької області на більш «вигідні рубежі». Одразу після цього голова Чечні, генерал-лейтентант Рамзан Кадиров агресивно висловився про російський генералітет.

Повідомлення Міноборони РФ цитує ресурс «РІА Новості»

— У зв'язку зі створенням загрози оточення союзні війська були відведені з населеного пункту Красний Лиман на більш вигідні рубежі, — такою була заява Росії.

Відразу після виходу повідомлення від Міноборони РФ Кадиров написав пост, у якому звинуватив у поразці під Лиманом російського генерал-полковника Лапіна. За його словами, саме цей командир відповідав за оборону Лиману і начебто він «виставив на всіх рубежах Лиманського напряму мобілізованих бійців з «ЛНР» та інші підрозділи, але не забезпечив їх необхідним зв'язком, взаємодією та підвезенням боєприпасів».

— Ще два тижні тому, що наші бійці можуть стати легкою мішенню, мені особисто доповідав генерал-майор командир спецназу «Ахмат», мій дорогий брат Апти Алаудінов. У свою чергу я повідомив про небезпеку начальника ГШ ЗС РФ Валерія Герасимова. Але генерал запевнив мене, що не сумнівається в полководницькому таланті Лапіна і не вважає, що у Лимані та його околицях можливий відступ,— написав Рамзан Кадиров, після чого додав, що російський командир Лапін втік за 150 кілометрів від фронту до окупованого міста Старобельськ в Луганській області.

Сьогодні ввечері ЗСУ офіційно підтвердили захід у Лиман.

View full version