Жителі деокупованої Херсонщини найближчим часом безоплатно отримають дрова та «буржуйки», — Верещук

В регіоні за час окупації багато житла було зруйновано, знищені інфраструктура та мережі.

Про це заявила віцепрем'єрка Ірина Верещук.

— Укрзалізниця взяла на себе зобов’язання забезпечити мешканців щойно звільнених територій 6 тисячами кубічних метрів дров та 6 тисяч «буржуйок». Поки що цього буде достатньо. Але ми бачимо, що площа деокупованих територій постійно збільшується. Скоро наші ЗСУ продемонструють усім справжні результати «референдумів». Відтак, влада має бути готовою оперативно реагувати на гуманітарні потреби щойно звільнених міст та сіл, реінтегрувати їх якнайшвидше, – наголосила вона.

Мінреінтеграції скоординувало зусилля місцевої влади, громад та міжнародних благодійників, щоб забезпечити мешканцям Херсонщини обігрів осель.

Раніше повідомлялося, що на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, зокрема і в Миколаївській області, влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім’я мала можливість зігріти оселю протягом осінньо-зимового періоду. Відповідну ініціативу Мінреінтеграції у вівторок, 27 вересня, підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

Пізніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім уточнив, що отримати безкоштовно дрова на період опалювального сезону, скоріш за все, зможуть не всі жителі Миколаївської області.

Нагадаємо, перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков порадив миколаївцям знайти на зимовий період житло за межами міста. Це пов'язано з тим, що у цей час через бойові дії Миколаїв може залишитись без теплопостачання, водопостачання або електроенергії.

View full version