На Миколаївщині судитимуть ще трьох прихильників Росії

На Миколаївщині судитимуть трьох місцевих мешканців, які підтримували Росію та виправдовували збройну агресію проти України.

Про це повідомили в прокуратурі Миколаївської області.

Вже скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців міста Миколаєва та області за фактом виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 та ч. 2 ст. 436 2 КК України).

— Розслідуванням встановлено, що чоловіки, віком 22-х, 24-х та 30-ти років, з березня по травень 2022 року, з використанням застосунків «Telegram» та «Instagram» у особистих листуваннях свідомо вчиняли дії щодо виправдування та заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, прославляння та виправдовування дій представників окупаційних сил РФ, а також виготовляли та поширювали матеріали, у яких міститься таке виправдування, — йдеться в повідомлені.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Раніше повідомлялося, що завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила трьох агентів РФ, які займалися організацією псевдореферендумів на Миколаївщині.

Також нагадаємо, двох мешканок Южноукраїнська підозрюють у підтримці дій російської армії. Вони поширювали матеріали про виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Раніше в Миколаєві затримали 72-річного мешканця. Йому повідомили про підозру за фактом державної зради. Він обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто.

Також пенсіонерка з Миколаєва зняла квартиру для російської ДРГ — жінку судитимуть.

Крім того, контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який ініціативно збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури у Миколаєві.

Раніше в Миколаєві затримали та повідомили про підозру 25-річному мешканцю, який передавав російським військовим дані про розташування підрозділів Збройних Сил України.

 

View full version