ГУР: Масовані ракетні удари — «стиль» нового командувача силами окупантів Суровікіна

Масовані ракетні удари і терор мирного населення — «фірмовий стиль» нового командувача силами російських окупантів в Україні Сергія Суровікіна.

Про це заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону у понеділок, 10 жовтня.

— Нещодавно такий собі Сергій Суровікін був представлений як новий глава окупаційної армії росіян в Україні. Він відомий тим, що очолював повітряно-космічні сили Росії, не служивши в авіації, а до цього — повітряне угруповання росіян у Сирії. Це його стиль… закидати ракетами інфраструктуру, зокрема об'єкти цивільної інфраструктури, — сказав Андрій Юсов.

За словами представника ГУР, мета російських ракетних атак — показати, що нові кадрові призначення глави кремлівського режиму Володимира Путіна мають якесь значення, проте стратегічно для Росії це нічого не змінює. Він наголосив, що удари по цивільній та енергетичній інфраструктурі, вулицях українських міст та іноземних дипломатичних представництвах — теракти з боку Росії.

— Тактика, по суті, воєнних злочинів проти мирного населення, яку російська армія використовувала зокрема в Сирії… Можемо умовно назвати це фірмовим стилем [Суровікіна]. Це спроба залякування, – додав він.

Нагадаємо, зранку російсько-окупаційні війська випустили по території України 80 ракет. Наша протиповітряна оборона знешкодила 45 з них. Ракетні та ракетно-авіаційні удари завдавали з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. Крім того, протиповітряною обороною знищено 9 із 12 дронів-камікадзе «Shahed-136». 

Пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у 8 регіонах та Києві. Частина областей знеструмлені. Влада закликає бути готовими до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, зв'язком.


View full version