«Немає жодної перешкоди», — військовий експерт про те, чому звільнення Херсона — питання часу

Офіцер Армії оборони Ізраїлю та військовий аналітик Ігаль Левін заявив, що звільнення Збройними силами України Херсона — питання часу.

В ефірі Радіо НВ він зазначив, що коли офіційно заявляють про звільнення населених пунктів, це означає, що ЗСУ там уже закріпилися і фронт розташований набагато далі.

— Такі офіційні заяви позитивні, добрі, не лише самим фактом, а розумінням того, що фронт рухається, наступ розвивається. Усі військові аналітики у світі (до речі, не лише в Україні) сходяться в консенсусі, що звільнення Херсона — це питання часу. Тобто це станеться, – констатував він.

Військовий експерт нагадав, що вже звільнено Давидів Брід і заявив, що перекидання Росією мобілізованих на лівий берег Херсонської області навряд чи допоможе втримати Херсон.

— Вони зрештою потраплять у цей величезний великий котел. Якісь там види озброєнь, нові оперативні плани, якісь підрозділи підготовані, які можуть щось провести, якісь наступальні операції – цього всього немає. Тому якщо ЗСУ вдало реалізовуватиме свій задум, немає жодної перешкоди, яка має якось втримати від звільнення Херсона, – запевнив Ігаль Левін.

Нагадаємо, протягом 12 жовтня українська авіація відпрацювала 14 ударів по розгортанням систем ворожої протиповітряної оборони та по районах зосередження озброєння, техніки і живої сили ворога.

View full version