ЗСУ уразили 4 позиції ППО окупантів на півдні, — командування

ЗСУ на південному фронті завдали своєю авіацією ще сім ударів, уразили 4 позиції протиповітряної оборони росіян у Бериславському і Каховському районах, а також знищили три командні пункти.

Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

Там зазначили, що авіація Збройних сил України також уразила 3 місця скупчення живої сили, озброєння та техніки російських військ у Миколаївському, Баштанському і Херсонському районах.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 190 вогневих завдань. Тож за день російсько-окупаційні війська на півдні країни втратили:

  • 2 реактивні системи залпового вогню «Ураган та один «Град»;
  • важку вогнеметну систему «Солнцепек»;
  • станції радіоелектронної боротьби;
  • два міномети калібру 120 мм;
  • три танки;
  • три командні пункти підрозділів російської 35-ої армії.

Також українські захисники знищили два безпілотні шпигуни типу «Орлан-10», коли окупанти намагалися провести повітряну розвідку.

В ОК кажуть, що окупанти іноді застосовують диверсійно-розвідувальні групи для спроб викриття позицій українських військ. Так, вдень 13 жовтня російське ДРГ вийшла на наш спостережний пост. Внаслідок стрілецького бою противник зазнав втрат та відійшов.

Росіяни двічі атакували позиції українських військ в районі Давидова Броду гелікоптером і штурмовиком. Без втрат.

Нагадаємо, протягом 12 жовтня українська авіація відпрацювала 14 ударів по розгортанням систем ворожої протиповітряної оборони та по районах зосередження озброєння, техніки і живої сили ворога.

View full version