Заховали, щоб зберегти: В Миколаєві демонтували пам’ятник Фалєєву

У Миколаєві сьогодні, 21 жовтня, демонтували скульптуру першого городянина Михайла Фалєєва, яка знаходилась на Набережній неподалік від будівлі міської ради.

Про це повідомила спікер Поліції Миколаївської області Ірина Воронцова.

За її словами, це зроблено для того, щоб зберегти пам’ятник від обстрілів російських окупантів. Роботи з демонтажу виконали працівники комунального підприємства «ЕЛУ Автодоріг».

«Хто там волав з приводу захисту скульптури Фалєєва?Відповідаю: сьогодні, 21 жовтня, скульптуру Михайла Леонтійовича заховали, щоб зберегти від обстрілів рос.окупантів. Це - наша історія, наша ідентичність, і треба шанувати пам'ять великих людей, які багато чого зробили для нашого міста, для нашої державності», - написала Ірина Воронцова, опублікувавши відповідні фотографії.

Зазначимо, що напередодні працівники комунальних служб виконали роботу із захисту пам’ятника Святому Миколаю, що в Каштановому сквері. Його повністю обклали мішками з піском та накрили брезентом.

19 жовтня у Миколаєві прогримів вибух, у результаті якого було підірвано пам’ятник Солдатам правопорядку, встановлений за часи Радянського Союзу. 

View full version