Україна отримала перевагу в артилерії над росіянами на південному фронті, — NYT

В останні місяці ситуація на лінії фронту на півдні України змінилася. Маючи потужну західну зброю та власні безпілотники, країна отримала перевагу в артилерії над окупантами у цьому регіоні.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на українських командирів та військових аналітиків.

— Зараз Україна має перевагу як у радіусі стрільби, так і в високоточних ракетах і артилерійських снарядах, класі зброї, якої в основному бракує в російському арсеналі, — йдеться у матеріалі.

Так, українські військові знищують дорогу бронетехніку за допомогою дешевих власних безпілотників, а також більш досконалих безпілотників та іншої зброї, яку надали США й партнерами

Як зазначає видання, влітку на фронті у Донецькій області Росія випустила приблизно 10 артилерійських снарядів у відповідь на кожен український снаряд.

— Зараз у Херсоні українські командири кажуть, що сторони стріляють приблизно рівною кількістю снарядів, але українські удари є не лише більш дальніми, а й точнішими завдяки ракетам із супутниковим наведенням та артилерійським снарядам, наданим Заходом, — пише NYT.

Нагадаємо, ЗСУ протягом 29 жовтня на південному фронті знищили 57 росіян. Українська авіація завдала десять авіаударів по скупченнях живої сили та військової техніки окупантів.

View full version