Росіяни, ймовірно, завезли до Білорусі гіперзвукові ракети «Кинджал», — британська розвідка

Російські війська, ймовірно, перекинули до Білорусі гіперзвукові ракети «Кинджал». Але запаси цих снарядів дуже обмежені.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

Британська розвідка публікує супутникові знімки білоруського аеродрому Мачулищи, де припарковані два винищувачі МіГ-31К, які здатні нести ракети «Кинджал».

Там стверджують, що біля літаків зберігався контейнер, який, ймовірно, пов'язаний з балістичними ракетами повітряного базування «Кинджал».

Зазначається, що Росія використовує ці ракети з 2018 року, проте раніше їх не фіксували у Білорусі.

— Росія іноді запускала ці ракети під час війни в Україні, але їх запаси, ймовірно, дуже обмежені, — йдеться у повідомленні Міноборони.

Крім того, у британській розвідці пояснили, що розміщення «Кинджалів» у Білорусі дає РФ невелику додаткову перевагу з погляду поразки додаткових цілей на території України.

— Найімовірніше, розгортання здійснювалося для того, щоб дати сигнал Заходу і представити Білорусь як дедалі більш замішану у війні, — вважають у оборонному відомстві Британії.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський переконаний, що забезпечення  захисту українського неба від російських ракет і дронів буде однією з фундаментальних гарантій нової європейської системи безпеки, якщо до цього долучаться західні партнери.

View full version