Генерал Забродський пояснив, чому для російських окупантів логічно вийти із Херсона: три причини

Перший заступник голови оборонного комітету Верховної Ради генерал-лейтенант Михайло Забродський пояснив, чому вихід із Херсона для російських окупантів буде логічним та доцільним з військової точки зору.

У своїй статті для Укрінформу Михайло Забродський пише, що, по-перше, РФ має проблеми із забезпеченням херсонського угруповання, яке знаходиться в оперативному відриві від військ РФ на лівому березі Дніпра.

Використання поромних переправ може допомагати з логістикою лише певний період, але не вирішує питання повного постачання угруповання у 18 — 20 тисяч осіб та повноцінного функціонування окупаційної адміністрації, особливо взимку.

Друга причина полягає в оперативному мистецтві, оскільки правобережний плацдарм у районі Херсона необхідний для можливого наступу на Миколаїв та Одесу, проте окупаційні війська РФ не мають сил і засобів, а також впевненості в успіху для виконання подібних завдань.

Третя причина — вигода для РФ у побудові оборони на лівому березі Дніпра, яка дозволить використати велику водну перешкоду, протидіяти використанню Дніпра Україною як транспортного маршруту з економічною метою, а також залишити контроль за гідроспорудами Північнокримського каналу.

Нагадаємо, що окупанти не відступили із Херсона. Це інформаційна атака зі спробами виманити українські війська з інших напрямків.

View full version