Нардеп Дирдін взяв участь в онлайн-зустрічі з представниками Венеційської комісії щодо Закону про добір суддів до КС

Сьогодні, 9 листопада, народний депутату від Миколаївщини Максим Дирдін взяв особисту участь в онлайн-зустрічі з представниками Венеційської комісії щодо законопроекту № 7662 про конкурсний добір суддів Конституційного суду України.

Про це він повідомив у Facebook.

— У ході активного обговорення учасники висловлювали цікаві думки, ідеї, пропозиції щодо цього законопроекту. Дійсно, ідеальної формули для проведення конкурсної процедури немає.  Після отримання Висновку Венеційської комісії обговорення продовжиться на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, за результатами якого Верховна Рада України прийме остаточне рішення щодо цього питання, — написав Максим Дирдін.

Максим Дирдін підкреслив, що Венеційська комісія є одним із ключових органів Ради Європи, коли йдеться про формування стандартів організації у питаннях прав людини, демократії та верховенства права.

Нагадаємо, що народний депутат Максим Дирдін прийняв участь в засіданні робочої групи в Комітеті з питань бюджету над пропозиціями суб'єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2023 рік.

View full version