Військове керівництво Росії заявило про здачу Херсона

Російський генерал Сергій Суровікін, командувач ворожими військами в Україні, і міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосили про здачу Херсона та відхід окупаційних військ на лівий берег Дніпра.

Про це йшлося на засіданні так званого Командного пункту угруповання військ РФ, пишуть «НикВести».

Щоб виправдати втечу росіян за Дніпро, Сергій Суровікін заявив про нібито удари ЗСУ по греблі Каховської ГЕС та її водозливні забори. Командувач ворожої армії заявив, що якщо Україна зруйнує греблю, російські військові залишаться відрізані. Таким чином він запропонував вивести війська правобережної частини Херсонщини та зайняти оборону вздовж Дніпра на лівому березі.

Сергій Суровікін

— Виникне загроза повної ізоляції нашого угруповання військ на правому березі Дніпра. У цих умовах найбільш доцільним варіантом є організація оборони бар'єрного рубежу річки Дніпро. Товариш міністр, всебічно оцінивши ситуацію, пропонується зайняти оборону по лівому берегу річки Дніпро. Розумію, що це дуже непросте рішення, але водночас ми збережемо найголовніше – життя наших військовослужбовців та загалом боєздатність угруповання військ, тримати яке на правому березі в обмеженому районі безперспективно. Крім того, звільниться частина сил та засобів, яка буде задіяна для наступу на інших напрямках, — сказав Сергій Суровікін.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу його підтримав і наказав розпочати відступ.

Сергій Шойгу

— Згодний з вашими висновками та пропозиціями. Життя та здоров'я військовослужбовців є пріоритетом, – зазначив він.

Нагадаємо, на Херсонщині за останню добу росіяни зруйнували як мінімум 11 мостів і переправ. За повідомленням місцевих жителів та військових, мости підірвали самі окупанти для уповільнення просування ЗСУ.

Раніше голова Миколаївської ОВ, коментуючи ситуацію в Снігурівці, розповів, що окупанти ведуть перегрупування.

Також повідомлялося, що Збройні Сили України накрили велику колону росіян, які виходили зі Снігурівки Миколаївської області у напрямку тимчасово окупованого Херсона.

Крім того, була інформація, що російські окупанти можуть будувати лінію оборони в Херсонській області для двох цілей: довгих боїв або прикриття для виходу з регіону.

View full version