«Миколаєву має стати легше», — Арестович про росіян, які втікають із Херсонщини

Радник Офісу президента України Олексій Арестович вважає, що вигнання російської армії з правого берега Дніпра означає, що Миколаїв тепер не потраплятиме під щоденний обстріл.

Про це Олексій Арестович сказав в інтерв'ю журналістці Юлії Латиніній.

— Миколаєву стане набагато легше, багатостраждальне місто, яке натерпілося, кілька місяців без води, яким стріляють щодня. Дистанція збільшиться. Вона не зовсім позбавляє можливості, але вкрай проблематична можливість для російських військ обстрілювати Миколаїв. Ніколаєву має стати легше. Але це може перейти на Херсон. По Херсону тепер битиму. Херсон стає прифронтовим містом, - сказав Олексій Арестович.

Він зазначив, що це четверте велике звільнення з початку війни.

— Ми до вчорашнього дня повернули 37% територій, захоплених з 24 лютого у боротьбі проти ворога… Наше просування йде планово, дуже акуратно, з дорозвідкою, щоб не нарватися на засідку та удари у відповідь… Це кривава і важка військова робота. Я хочу наголосити, що жодного виведення російських військ з правого берега Дніпра немає. Вони не відводяться, їх вибила Збройні сили України. Найважчою кривавою працею, з втратами, з методичним прогризанням оборони в дуже непростих умовах, з роботою з переправ, плановою роботою диверсантів, Сил спеціальних операцій, розвідки тощо. Це дуже непроста робота. І закономірний результат – ми їх вибили, як з-під Києва вибили, як із-під Харківщини, так і з-під Херсона вибиваємо. Якийсь час вони забиратимуться звідти, бо невідомо, скільки сил вони залишають і які у них плани. А потім ще період стабілізаційних заходів. Розмінування, пошук диверсантів, робота з їхньою розвідкою, з навідниками, які наводитимуть їхню артилерію з лівого берега на правий. Безумовно, це найбільша моральна та військова перемога політична. Це означає, що жодного російського солдата не залишилося на правому березі Дніпра. Це був останній плацдарм на правому березі Дніпра зараз, додав він.

Раніше повідомлялося, що військове керівництво Росії заявило про здачу Херсона .

Нагадаємо, на Херсонщині за останню добу росіяни зруйнували як мінімум 11 мостів і переправ. За повідомленням місцевих жителів та військових, мости підірвали самі окупанти для уповільнення просування ЗСУ.

Раніше голова Миколаївської ОВА, коментуючи ситуацію у Снігурівці, розповів, що окупанти ведуть перегрупування.

Також повідомлялося, що Збройні Сили України накрили велику колону росіян, які виходили зі Снігурівки Миколаївської області у напрямку тимчасово окупованого Херсона.

Крім того, була інформація, що російські окупанти можуть будувати лінію оборони в Херсонській області для двох цілей: довгих боїв або прикриття для виходу з регіону.

View full version