РФ не шкодує про «приєднання» Херсонщини до свого складу, — Пєсков

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков каже, що Кремль не шкодує про «приєднання» Херсонської області до свого складу.

Про це пише підконтрольне Кремлю російське видання ТАСС.

— Ні, (у Кремлі, – прим.) не шкодують, — наголосив він у п'ятницю, відповідаючи на відповідне питання.

Він заявив, що Херсонська область нібито законодавчо закріплена як суб'єкт Російської Федерації і «це не підлягає зміні».

Дмитро Пєсков не став коментувати рішення військових відвести російські війська в Херсонській області на лівий берег Дніпра, переадресувавши всі питання щодо цього до Міністерства оборони РФ.

— Мені нема чого додати, нема чого сказати з цієї теми, тут за якимись розширюючими коментарями прошу звертатися до міністерства оборони, — сказав він.

Дмитро Пєсков також не став коментувати слова експертів щодо ситуації навколо Херсона, заявивши, що «спецоперація триває».

Нагадаємо, Збройні Сили України звільнили місто Снігурівка Миколаївської області. Місто на півдні було звільнене силами 131 окремого розвідувального батальйону. 

Також під час наступу ЗСУ на Херсонському напрямку 9 листопада вдалося звільнити 12 населених пунктів, що підтвердив Генштаб вранці 11 листопада й оприлюднив перелік.

Так, вдалось звільнити Дудчани, Пʼятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенку, Костромку, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне. Наступ на цьому напрямку триває. Тому з міркувань безпеки операції офіційно результати оприлюднять згодом.

View full version