Омбудсмен назвав «неприйнятним» скасування акредитації ЗМІ, які висвітлювали події у Херсоні

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець назвав «неприйнятним» скасування Міністерством оборони акредитації ЗМІ, які висвітлювали події у звільненому Херсоні.

Про це пише «Радіо Свобода».

— Неприйнятним в таких умовах є скасування дозвілу на роботу та чинності прескарт світових медіа. Є потреба не тільки переглянути це рішення, а й переглянути підходи до роботи цивільно-військового співробітництва з меді», – наголосив він та додав, що надіслав відповідне звернення на адресу міністра оборони Олексія Резнікова.

На думку омбудсмена, як в ситуації зі звільненою Харківщиною, так і в ситуації зі звільненими територіями Херсонщини та Миколаївщини, є комунікація влади з міжнародними та національними медіа є «неприйнятною».

— Механізм роботи має бути чітким і водночас таким, який би дозволяв працівникам медіа виконувати свою місію – оперативно висвітлювати події... Я впевнений, що військові журналісти розуміють небезпеку, з якою вони працюють, редакції світових медіа проводять відповідне навчання і виважено приймають рішення, надаючи редакційні завдання на тільки-но звільнених територіях, – наголосив Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, українські військові увійшли до Херсона 11 листопада, завершивши таким чином російську окупацію, яка тривала понад вісім місяців.

Пізніше стало відомо, що Міністерство оборони України позбавило акредитації низку журналістів, які потрапили у звільнений Херсон до завершення стабілізаційних заходів. Там наголосили, що вони не мали на це дозволу.

View full version