Зеленський присвоїв звання Героя України розвіднику, який підняв державний прапор у звільненій Снігурівці

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України розвідникові Андрію Орлову, який підняв державний прапор у звільненій Снігурівці на Миколаївщині.

Про це президент сказав під час свого вечірнього відеозвернення.

— Звання Героя України присвоєно розвіднику сержанту Андрію Орлову. Ще у вересні він проявив надзвичайну хоробрість та результативність в боях на Херсонщині, був поранений, одужав, повернувся на передову, і вже 10 листопада у складі розвідувального загону брав участь у звільненні Снігурівки. Саме він підняв український прапор над будівлею районної адміністрації, - сказав Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, - сказав Володимир Зеленський.

Як відомо, 14 листопада президент України відвідав Херсон.

Нагадаємо, українська армія з початку тижня звільнила на півдні 179 населених пунктів. Загалом під український контроль повернули 4,5 тисячі квадратних кілометрів території.

Протягом останніх днів Сили оборони півдня досягли значних успіхів по деокупації Миколаївської та Херсонської областей. 10 листопада було звільнено Снігурівку Миколаївської області, а 11 листопада — Херсон та частину Херсонської області на правому березі Дніпра. Ці території були окуповані російською армією з березня 2022 року.

View full version