За час війни на Миколаївщині розподілено 4 мільйони тонн гуманітарної допомоги

За дев’ять місяців повномасштабної війни в Миколаївській області розподілено понад 4 мільйони тонн гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба президента України.

Зазначається, що в рамках візиту до Херсонської та Миколаївської областей 14 листопада голова держави провів нараду щодо стабілізаційних заходів на деокупованій території Херсонщини.  

У Миколаєві Володимир Зеленський також відвідав гуманітарний штаб, що діє при ОВА і з перших днів повномасштабної російської агресії надає допомогу людям, які її потребують.

За дев’ять місяців серед громад регіону було розподілено понад 4 млн т гуманітарної допомоги. Населенню регулярно постачають продуктові та непродуктові набори, теплий одяг, медикаменти й будівельні матеріали для ремонту постраждалих від обстрілів будинків.

Вказується, що гуманітарний штаб уже відправив допомогу й нещодавно звільненому від російських окупантів Херсону. Це, зокрема, понад 25 т продуктових наборів, 26 палет продуктів харчування, 3 т засобів гігієни. Також від Миколаївщини у Херсон було передано машину швидкої медичної допомоги, понад 6 т медикаментів, включно з інсуліном та іншими надважливими ліками, а також медзасоби, які були закуплені для Херсонщини та зберігалися в Миколаєві до деокупації.

Раніше повідомлялось, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що Україна за жодних умов не зупиниться на шляху звільнення своїх територій і не прийме жодних компромісних рішень.

View full version