Колаборантка зі Снігурівки за два місяці отримала від росіян 115 тисяч рублів

Жителька Снігурівки, яку затримали за підозрою у колабораціонізмі, заявила, що погодилась очолити «Апарат» окупаційної влади за гроші. За 2 з половиною місяці роботи вона отримала зарплатню у розмірі 115 тисяч російських рублів, що складає близько 71 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Центрального райсуду.

Центральний районний суд міста Миколаєва обрав запобіжний захід у вигляді тривання під вартою без можливості внесення застави для 56-річної жительки Снігурівки, яка два з половиною місяці керувала «Апаратом ВЦА міста Снігурівки та Снігурівського району» окупантів.

Відповідно до матеріалів клопотання, в період окупації м.Снігурівка військовослужбовцями РФ, жінка добровільно погодилась на пропозицію обійняти посаду «керівника апарату Голови військово-цивільної адміністрації м.Снігурівка та Снігурівського району».

«В подальшому, на посаді вона виконувала покладені на неї окупантами функції, зокрема, забезпечення документальної та матеріально-технічної діяльності «Голови ВЦА м.Снігурівка та Снігурівського району», а також його транспортне забезпечення.

Відповідно до матеріалів клопотання, провина підозрюваної повністю підтверджується наявними доказами, зокрема, протоколом допиту самої жінки, де вона вказувала, що в період з 01.08.2022 року по 19.10.2022 року вона добровільно очолювала апарат «Голови ВЦА м.Снігурівка та Снігурівського району» та отримувала грошові кошти, у сумі 115 тисяч російських рублів, як заробітну плату», - вказано в повідомленні.

У судовому засіданні остання пояснила, що погодилась обійняти посаду, щоб покращити свій матеріальний стан.

За результатами розгляду, суд ухвалив рішення обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила мешканку Снігурівки, яка приєдналась до окупаційної адміністрації РФ.

View full version