У Раду внесли законопроєкт про заборону діяльності РПЦ в Україні

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» внесли до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонують заборонити діяльність російської православної церкви на території України.

Про це повідомила парламентарка Ірина Фріз.

Також цей проект закону передбачає повну заборону будь-яких релігійних організацій та установ, які входять до складу чи визнають у будь-якій формі підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях РПЦ.

Мета документа — запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку. Ірина Фріз пише, що занадто довго РПЦ проводила відверту антиукраїнську та диверсійну діяльність і адвокатувала всі дії злочинного російського режиму.

— Діяльність православних релігійних організацій в Україні має проводитись з урахуванням Патріаршого та Синодального Томоса, наданого Українській Православній Церкві, — наголосила вона.

Нагадаємо, Собор Латвійської православної церкви (ЛПЦ) ухвалив рішення звернутися до патріарха Російської православної церкви Кирила з проханняям надати їй статус автокефальної та внести відповідні зміни до статуту.

View full version