Після вибухів на військових аеродромах росіяни зрозуміли, що війна стосується кожного, — Повітряні сили

Вибухи на військових аеродромах РФ, інциденти у Бєлгороді та інших регіонах країни-агресора показали, що війна стосується кожного росіянина.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, росіянам тепер не зрозуміло, чи можуть вони бути у безпеці навіть у тилових регіонах РФ.

— Як помітно з новин, Бавовнятко ходить по аеродромах і окупанти кудись зникли. Але не зникли, військовою термінологією це називається розосередилися. По різних аеродромах вони порозтягували свої стратегічну авіацію, де це тільки можливо. Зокрема, де є злітно-посадкові смуги, які вони можуть використовувати, – розповів Юрій Ігнат.

Він наголосив, що всі ці інциденти на російській території мають психологічний вплив на цивільних та військових росіян. Адже проблеми зі світлом є не лише в Україні, а й у Білгороді.

— Це має бути серйозним психологічним фактором впливу, крім військового на населення Росії та її військових. Що тепер не зрозуміло, чи буде безпечно навіть у їхніх тилових регіонах, – додав представник командування.

Нагадаємо, 5 грудня безпілотники атакували в росії два аеродроми — у Дягілєво та Енгельсі, на яких базується стратегічна авіація. Саме із цих аеродромів російські літаки злітають для завдання ракетних ударів по Україні. У міноборони рф визнали загибель трьох військовослужбовців і пошкодження двох військових літаків.

Пізніше аерокосмічна компанія Maxar опублікувала супутникові знімки російської авіабази в Енгельсі, з якої для завдання ракетних ударів по Україні злітають стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3.

View full version