Сєнкевич просить зберігати таємницю, коли в Миколаєві покращиться вода

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич закликав містян якомога довше тримати в таємниці інформацію щодо відновлення постачання прісної води, коли фахівці водоканалу полагодять станцію водозабору з Дніпра.

Про це Олександр Сєнкевич сказав в ефірі національного телемарафону у суботу, 10 грудня.

— Я хотів би звернутися до миколаївців. Навіть коли вони відчують, що вода в трубах перестала бути солоною, щоб вони не робили з цього радощів великих, бо росіяни знову щось таке утнуть. Якомога довше потрібно тримати цю інформацію в секреті, — сказав Олександр Сєнкевич.

Станом на 10 грудня фахівці «Миколаївводоканалу» відновили всі пошкоджені ділянки трубопроводу з річки Дніпро. Проте, аби запустити прісну воду до Миколаєва, потрібно полагодити станцію водозабору, яка розташована поблизу Херсона.

— По-перше, станція знеструмлена через проблеми з електроенергією в Херсоні. По-друге, росіяни, коли зрозуміли, що ми відремонтували труби, розбомбили нашу станцію водозабору, тому ми чекаємо підключення туди електроенергії і намагатимемося реанімувати її, щоб запустити воду, — сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що під час ракетного обстрілу російські окупанти пошкодили насосну станцію МКП «Миколаївводоканал», розташовану в Херсонській області.

Раніше повідомлялося, що бригади енергетиків відновили високовольтну лінію, яка дозволить загоєти споживачів Херсонщини та допоможе відновити водопостачання Миколаєва .

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що незабаром завершаться роботи з відновлення централізованого водопостачання у Миколаєві. Ремонтникам потрібно небагато часу та стабільне електропостачання , повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

Як відомо, 19 листопада Миколаївське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів завершило відновлення третьої локації пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ водоводу «Дніпро-Миколаїв», яким здійснювалися постачання води з річки Дніпро до Миколаєва.

Раніше стало відомо, що через заповнення водопровідної системи Миколаєва солоною водою з Дніпро-Бузького лиману корозією пошкоджено труби по всьому місту. Загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб.

View full version