Прорив ЗСУ на Запорізькому напрямку наблизить військову поразку РФ, — Костенко

Запорізький напрямок – важливий як для Сил оборони України, так і для ворога. Адже успішні дії ЗСУ на цьому напрямку означатимуть повне перехоплення ініціативи у війні.

Про це повідомив полковник Роман Костенко, який стоїть в обороні Півдня, передає Цензор.НЕТ.

— Запорізький напрямок – перспективний для України у вирішенні стратегічних цілей війни. По-перше, ворог буде тримати цю територію. тому що це – дорога в Крим, за яку вони боролися. Але це наше Лівобережжя, яке ми підемо звільняти. Наш успішний наступ в напрямку Бердянська і Мелітополя, фактично може в перспективі означати, що для Росії війна буде програна, якщо ми розібʼємо там угруповання на дві частини, логістика однієї з яких буде повністю залежати від Керченського мосту. А в світлі останніх подій надійність мосту під великим питанням, – зазначив він.

За словами Романа Костенка, на політичному рівні для росіян втрата Запорізького напрямку означатиме ганебну поразку, яку не можна буде перекрити навіть захопленням Донеччини і Луганщини.

— Запорізький напрямок важливий і для нас, і для росіян. Зокрема, для ворога він важливий з точки зору оборони і наступальних дій. Бо захоплення Донецької і Луганської є в першу чергу питанням політичним, а не військовим, – підсумував він.

Нагадаємо, полковник СБУ, народний депутат України Роман Костенко вважає, що вигнання російської армії з правого берега Дніпра, звільнення Херсону та Снігурівки позитивно вплине на життя Миколаєва.

View full version