Помер колишній заступник мера Миколаєва Гуллєр

У понеділок, 12 грудня, стало відомо про смерть заступника Миколаївського міського голови 2009  - 2013 років з питань будівництва, архітектури та земельних відносин Володимира Гуллєра.

Про це повідомила його донька. 

Володимир Гуллєр пропрацював в органах місцевого самоврядування та державної влади близько 40 років. Зокрема, 37 років він працював в управлінні капітального будівництва в Миколаєві.

Так сталося, що ціла низка об’єктів, які були збудовані за участі Володимира Гуллєра, зазнали руйнувань ще під час його життя через російську агресію, зокрема, корпуси Педагогічного університету та НУК адмірала Макарова, а також готель «Миколаїв».

Одним з останніх відомих проєктів, які були реалізовані за участі Володимира Гуллєра стало будівництво Муніципального колегіуму №38 у Миколаєві, який згодом отримав ім’я Володимира Чайки.

«Я сьогодні можу з онукою пройти містом і показати, скільки чудових об'єктів народжено та побудовано за безпосередньої участі її діда. Зведено та реконструйовано понад 300 багатоповерхових будинків, 35 шкіл та дитячих садків, лікувальні заклади, багато інших об'єктів, забудовано 11 мікрорайонів міста. А який ми збудували палац для дітей – муніципальний колегіум! Саме це, на мою думку, має бути запорукою, поряд з іншими складовими, якісної освіти та виховання. Я хотів би, щоб такі школи були скрізь, і були такі дитсадки, і хороші будинки, і дороги, і парки – щоб було комфортно жити», - розповідав Володимир Гуллєр газеті Вечірній Миколаїв у десять років тому.

Володимир Гуллєр був багаторічним соратником покійного мера Миколаєва Володимира Чайки. Після звільнення з мерії Миколаєва Володимир Гуллєр помічником-консультантом народного депутата України Давида Макар’яна.

View full version