«Треба купляти нову», — Кім вважає, що ялинка, яку придбали для Миколаєва 5 років тому за ₴2,8 млн, вже «зносилася»

Міська ялинка, яку наприкінці 2017 року придбали для проведення новорічних свят у Миколаєві за 2,8 мільйона гривень, вже амортизувалася.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телеканалу «Апостроф TV» 26 грудня, пишуть «НикВести».

Він пояснив, що саме тому у місті вирішили облаштувати «ялинку незламності» на місці пам’ятника Святому Миколаю, оскільки купувати нове святкове дерево наразі недоречно.

— Була ідея встановити новорічну ялинку на центральній площі, як ми робили це щороку, але вона вже амортизувалася за цей час, і саме цього року треба було купляти нову. Тому ми з мером вирішили, що зараз не найкращий час, щоби придбати дорого вартісну ялинку та встановлювати на певну коротку кількість днів, — сказав Віталій Кім.

Як відомо, у вересні 2017 року управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради за підсумками торгів придбало нову новорічну ялинку для Миколаєва. Бюджету міста це коштувало 2,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, у День святого Миколая, 19 грудня 2022 року, містяни прийшли до «ялинки незламних», яку створили у Каштановому сквері на місці пам’ятника покровителю міста, та прикрасили її своїми іграшками.

Перед цим мер Олександр Сєнкевич закликав людей приходити у сквер та прикрашати «ялинку» іграшками з побажаннями. Першу таку іграшку повісив сам міський голова, написавши на ній «Слава ЗСУ!».

View full version