Депутат-військовий Танасов вважає, що треба розпустити всю Миколаївську міськраду разом з мером

Депутат Миколаївської міськради від «Євросолідарності», «кіборг» Сергій Танасов, який наразі захищає Україну в лавах ЗСУ, вважає, що раду необхідно розпустити, включаючи мера Олександра Сєнкевича, та створити у місті військову адміністрацію.

Про це він сказав в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

— Взагалі треба усю міську раду розпустити разом з мером, призначити військову адміністрацію і після виборів, які будуть після нашої перемоги, вже нормально, в демократичному руслі розбудовувати місто, — вважає Сергій Танасов.

Він пояснив свою позицію тим, що велику частку депутатів складають представники заборонених в Україні партій. На думку Сергія Танасова, мер вимушений з ними домовлятися, аби прийняти ті чи інші рішення, що не йде на користь місту.

— Деякі питання мають бути підтримані двома третинами обраних депутатів. Куди вони дінуться зараз — ці ОПЗЖ, «шарії», усі наші проросійські «колеги». З ними треба буде Сєнкевичу торгуватися за щось. Тому я вважаю, що нормально буде, якщо прийметься рішення, і всі складуть свої повноваження. Нехай буде призначена військова адміністрація, яка буде виконавчим органом влади, нестиме юридичну відповідальність. І голову військової адміністрації можна буде притягнути до відповідальності за порушення, якщо вони будуть, — додав Сергій Танасов.

Він також відзначив, що призначити головою військової адміністрації можуть того ж самого Олександра Сєнкевича.

— І нехай працює на свої майбутні вибори і буде йому потім оцінка, — сказав він.

Крім того, депутат виступає і за розпуск обласної ради.

Нагадаємо, депутат Миколаївської міськради від «Пропозиції» Андрій Янтар запропонував колегам, обраним від «Опозиційної платформи — За життя» та «Партії Шарія» скласти мандати. В свою чергу Артем Ільюк, що очолював фракцію «ОПЗЖ» закликав усю міськраду саморозпуститися.

Раніше повідомлялося, що Миколаївська міська рада не підтримала зміни до регламенту, які передбачають розпуск фракцій після заборони партій.

Проти такої ініціативи виступив депутат Євгеній Павлович. Він вважає, що прийнявши такі зміни, міськрада візьме на себе відповідальність депутатів, обраних від ОПЗЖ, щодо розпуску фракції. Він вважає, що вони мають виконати рішення суду щодо заборони партій та заявити про саморозпуск, як це зробили їхні колеги у Миколаївській та Первомайській райрадах, а також депутати «Партії Шарія» у Миколаївській міськраді. Авторка проєкту рішення Олена Кісельова вважає, що найголовніше — припинити функціонування фракції ОПЗЖ у раді, а зміни до регламенту — це один з найпростіших способів.

View full version