Замазєєва зустрілася з Єрмаком і Будановим — обговорювали повернення військовополонених

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва зустрілася з головою ОП Андрієм Єрмаком, очільником ГУР Кирилом Будановим та секретарем Координаційного штабу з питань військовополонених Дмитром Усовим.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

— Предметна, конструктивна та мотивуюча зустріч! Підвели підсумки та намітили масштабні плани на наступний рік! Вражена обізнаністю Керівника Офісу президента Андрія Єрмака — він живе цим напрямком, повністю контролює усі процеси щодо обміну наших військовополонених і знає найменші деталі усього, що відбувається — усі проблемні питання, потреби та переживання рідних та близьких наших Героїв. Принципова позиція Андрія Єрмака, Кирила Буданова, Дмитра Усова й усього Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими: кожен військовополонений українець — понад усе і ми повинні усіх до одного повернути додому якомога швидше! Окрім того, держава має всі можливості для всебічної підтримки родин військовополонених та самих наших Героїв, які повертаються з полону, — відзначила Ганна Замазєєва.

Вона додала, що пишається тим, що наш Консультаційний центр КШППВ Південного регіону в багатьох питаннях приводили, як приклад.

— Але зупинятися ми не маємо права. Тож, серед завдань на наступний рік – питання реабілітації та відкриття реабілітаційного центру на базі Південного регіонального представництва КШППВ, — написала вона.

Під час зустрічі також обговорили питання залучення до роботи у консультаційні центри повернутих з полону воїнів.

— Їх досвід та розуміння інформації стосовно звільнених військовополонених в цілому безцінний. Саме вони, як ніхто інший знають усі потреби військовополонених, в тому числі й в час проходження реабілітації та інших періодів, — відзначила голова Консультаційого центру КШППВ Південного регіону.

Крім цього:

  • обговорили законодавчі ініціативи щодо звільнених військовополонених на наступний рік;
  • розглянули більші можливості інформування населення щодо ситуації з військовополоненими;
  • продовження роботи з міжнародними організаціями.

— Звільнення наших хлопців та дівчат з ворожих кайданів — це результат колосальної роботи багатьох людей від Володимира Зеленського та Андрія Єрмака до Кирила Буданова, Дмитра Усова та усієї команди Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Держава повертає наших Героїв з полону, а ми, зі свого боку, працюємо над всебічною допомогою військовополоненим та підтримкою їх родин. Усі разом ми повинні працювати на Перемогу та підтримувати тих, хто боронить нашу Державу! — резюмувала вона.

Раніше голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, яка є уповноваженим представником Консультаційного центру Координаційного штабу ППВ у Південному регіоні, відзвітувала про результати роботи центру протягом місяця.

View full version