Аграрний комітет Верховної Ради назвали одним з найбільш відкритих

Громадська організація «Рух ЧЕСНО», яка займається контролем підзвітності та відкритості політиків та партій, проаналізувала роботу парламентських комітетів. В трійці кращих – комітет гуманітарної політики, з прав людини, а також комітет аграрної та земельної політики.

Усі мають публічні сторінки у соціальних мережах та постійно звітують про свою роботу. 

— Відкритість – це можливість дискусії, увага до точок зору усіх зацікавлених сторін. Наш комітет, наприклад, є постійним майданчиком для діалогу кращих експертів галузі, представників ринку, юристів. Адже від злагодженості роботи залежить, чи буде той чи інший закон працювати з користю для людей і держави, – зазначає голова Комітету Олександр Гайду

За словами Олександра Гайду, аби більше розуміти проблеми аграріїв та шукати шляхи їх вирішення, народні депутати, члени агрокомітету постійно виїжджають в регіони. Зокрема, і на Миколаївщину. 

— В планах на цей рік – активна законодавча робота в напрямку євроінтеграції, покращення земельного законодавства, реформа меліорації, рибного господарства. І звісно, відновлення аграрних потужностей регіонів, що постраждали через війну. Будемо над цим активно працювати, – підсумував Олександр Гайду.

Нагадаємо, серед важливих змін у законодавстві, що плануються у новому році — завершення реформи меліорації, зміни у рибній галузі та сфері земельних відносин.

View full version