«Більшість було засекреченим», — голова Миколаївської ОВА Кім подумає, як прозвітувати про роботу за «воєнний» 2022 рік

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів, що хоче прозвітувати та розповісти про свою роботу у минулому 2022 році, але не впевнений, що може це зробити з міркувань безпеки.

Про це Віталій Кім сказав у коментарі «НикВести».

— Я подумаю (про проведення пресконференції, - прим.), але перед тим, як відповісти на це питання, треба знати, що вам відповідати, адже більшість роботи, яка була спочатку війни, була проведена засекречена. Але мені не соромно за результати і я хочу розказати, але я проконсультуюся, чи можу я прозвітувати, про те що я робив минулого року, - сказав Віталій Кім.

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи планує очільник області проводити кадрові зміни в своїй команді, Віталій Кім сказав, що планує розширювати.

— Ми тільки добираємо команду, розширюємо і будемо ще розширювати. Ми не розуміли, які будуть зміни по податкових надходженнях, по ПДФО від військовослужбовців, й не витрачали багато коштів. Перенесли їх на цей рік, бо ми не розуміли, чи буде наповнення бюджету. Тому ми згенерували та зекономили кошти, - сказав Віталій Кім

Він додав, що у 2023 році планує розпочати процес відновлення об’єктів, які були зруйновані в Миколаївській області внаслідок вторгнення Росії до України. В першу чергу, це буде відбуватись коштом державного бюджету. Кошти обласного бюджету будуть витрачатися на ті проекти, які не будуть передбачені державними програмами.

— Я залишу ті мінімальні кошти, які нам потрібні, й ми зараз розпочинаємо відновлення зруйнованих об’єктів. Але плануються певні зміни по міністерствах там, і в їх фінансуванні будуть школи, садки, лікарні. Тому я вважаю, що потрібно державні кошти використовувати в першу чергу на відновлення. А обласні на те, що не передбачено держаними програмами. Ми наразі знаходимося в тій стадії, коли погоджуємо, де і які кошти будемо використовувати, - сказав Віталій Кім.

Нагадаємо, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що народні депутати Верховної Ради України IX скликання, обрані від «Опозиційної платформи — За життя», мають бути позбавлені мандатів.

View full version