Росіяни за рік перевели до Грузії понад $2 млрд

За 2022 рік росіяни перевели до Грузії понад два мільярди доларів, всього до країни з-за кордону надійшли понад 4,3 мільярди.

Про це свідчать дані Національного банку Грузії.

Росія посіла перше місце за обсягом переказів з-за кордону. На другому місці – Італія (431,6 мільйона доларів), на третьому – США (326,3 мільйона доларів).

2021 року з Росії до Грузії надійшло 411,4 мільйона доларів. Таким чином, приплив коштів зріс приблизно вп’ятеро.

Крім того, за даними грузинських ЗМІ, які цитують інформацію Мін’юсту Грузії, у 2022 році понад 12 тисяч російських громадян придбали 15 тисяч об’єктів нерухомості – здебільшого житлових квартир і будинків. Роком раніше право власності реєстрували близько чотирьох тисяч росіян. Вони купили близько чотирьох тисяч об’єктів нерухомості.

Минулого року росіяни також стали основними покупцями нерухомості в Дубаї. На думку аналітиків Betterhomes, раніше росіяни були нішевою групою на дубайському ринку, але попит на житло різко зріс після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Російські покупці обійшли традиційних лідерів – Велику Британію, Індію та Італію.

Нагадаємо, заступник голови Ради безпеки країни-агресора Дмитро Медведєв порозмірковував про відновлення кордонів Росії, заявивши, що Грузія має бути повністю окупована, бо вона «раніше не існувала». Правда, через 10 годин його помічник сказав, що акаунт Медведєва нібито зламали.

View full version