Під Вознесенськом планують розробку чергового піщаного кар’єру

Ілюстративне фото

Компанія «Бузький піщаний кар’єр» планує розробку родовища пісків Бузьке-3 з метою промислового видобування піску у селі Бузьке Вознесенського району. 

Про це свідчить Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, яке 30 грудня опублікувало управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації, пишуть «НикВести».

У документі зазначається, що піски родовища придатні для благоустрою, планування та рекультивації. Спосіб розробки – відкритий, тобто кар’єрний. 

«Корисна копалина представлена четвертинними алювіальними різнозернистими кварцовими пісками деснянського ступеню першої надзаплавної тераси річки Південний Буг потужністю від 9,5 до 16 метрів…», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що гірничі роботи на родовищі в теперішній час не проводяться.

Розробка обводнених пісків буде здійснюватися гідромеханізованим способом за допомогою плавучого земснаряда. Після відпрацювання кар’єру будуть виконані роботи з гірничотехнічної і біологічної рекультивації порушених гірничими роботами площ земель. Відпрацьований кар’єр передбачається використати під водойму.

Родовище пісків Бузьке-3 розташоване за 0,2 кілометра на північ від міста Вознесенськ Миколаївської області. Родовище має спецдозвіл на користування надрами №5330 від 21 грудня 2021 року, розвідане і запаси затверджені Пртоколом ДКЗ України №5516 від 12 жовтня 2022 року з географічною прив’язкою територіальна альтернатива не розглядається.

Ліцензована площа родовища становить 23,2 гектара. Балансові запаси корисної копалини в контурі кар’єру - 2390,51 тисячі м3. Розрахунковий термін служби кар’єру становить 15,3 років.

ТОВ «Бузький піщаний кар’єр» зареєстровано у 2020 році у селі Бузьке по вулиці Зеленогаївській, 6 зі статутним капіталом в 300 тисяч гривень. Керівник Микола Сапітон.

Раніше повідомлялось, що на Миколаївщині збираються розрити кар’єр на березі річки в 50 метрах від житлових будинків.

View full version