Миколаївська ОВА за ₴6,95 млн закупила OSB-плити для розбитих обстрілами вікон — така вартість одна з найбільших серед областей

Департамент містобудування, архітектури та капітального будівництва Миколаївської ОВА у грудні минулого року придбав десять тисяч OSB-плит, вартістю 6,95 мільйона гривень (без ПДВ).

Про це свідчать дані системи електронних закупівель ProZorro, пишуть «НикВести».

OSB-плити в ОВА придбали у місцевого ТОВ «Майстер Буд-Монтаж», з яким було укладено прямий договір. Ціна одного листа стандартного розміру 1250х2500х10 склала 695 гривень без ПДВ.

Договір на поставку OSB-плит був підписаний 30 листопада та, відповідно до даних порталу Spending, сплачений вже 15 грудня.

За даними реєстру юридичних осіб, ТОВ «Майстер Буд-Монтаж» було зареєстровано у Миколаєві у 2020 році з уставним фондом 2 тисячі гривень. Єдиним власником компанії є Дмитро Чепак. За минулий рік невелика будівельна фірма вперше заробила на держзакупівлях значні кошти – 27 мільйонів гривень, продаючи дизельні генератори та OSB-плити підрозділам обладміністрації.

Загалом, ціна на стандартні OSB-плити, що придбані бюджетниками різних областей для заміни розбитих обстрілами вікон житлових будинків та соціальних закладів, різниться майже вдвічі: від 419 до 720 гривень за лист. Найвищу ціну заплатили комунальники Нікополя та Миколаївська ОВА, пише «Центр журналістських розслідувань» на підставі аналізу інформації в системі ProZorro.

Найнижча ціна закупівлі таких плит була у департаменту цивільного захисту населення Сумської ОВА, який в листопаді провів повний конкурс за участю 7 постачальників, і придбав у фізособи-підприємця 960 листів на загальну суму 423 тисячі гривень. Ціна однієї плити без ПДВ склала 367 гривень.

На другому місці опинилася Херсонська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба, яка в грудні 2022 року придбала 193 тисячі листів OSB-плит на суму 80,9 мільйона гривень. ТОВ  «ІНЖЕНЕРНА КОМПАНІЯ «С»-ПРОМ» поставила рятувальникам один лист за ціною 420 грн без ПДВ. Закупівля була проведена без залучення електронної системи. Придбали OSB-плити в одного постачальника, в договір в ProZorro не оприлюднили. До речі, це була найбільша партія цього будматеріалу, придбана за одним договором.

А от найдорожче за OSB-плити платили у Нікополі. Місцеве КП «Міська житлово-комунальна інспекція» заплатило фізособі-підприємцю Андрію Мєшкову понад 5 мільйонів гривень за 6964 плити. Комунальники уклали з цим постачальником два договори, ціна однієї плити в обох контрактах однакова – 720 гривень без ПДВ.

Тим часом в Харкові, який також інтенсивно обстрілюють окупанти, внаслідок чого ремонту потребує велика кількість вікон, КП «Харківспецбуд» придбав у грудні великі партії OSB-плит по 499 гривень без ПДВ у компанії «ЕПІЦЕНТР К». Практично в той самий час КП «Харківжилбуд» викупало плити у «Новаторбуд» та «Атлант Буд Схід» по 580 гривень за штуку.

Раніше очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляв, що в Очаків відправили дві вантажівки листів ОСБ для допомоги постраждалим від вчорашніх вибухів мешканцям.

View full version