Відкрито кримінальне провадження через можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів — НАБУ

НАБУ та САП розслідують можливі зловживання Міноборони під час закупівлі харчових продуктів для військових. Слідство перевіряє закупівлі більш як на 13 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

— З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових. Повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ та CАП, вона досліджується в рамках кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, до публікації у ЗМІ, – йдеться у повідомленні.

Слідство перевіряє закупівлі більш як на 13 мільярдів гривень. Попередня кваліфікація – розтрата майна.

Редактор проекту Наші гроші Юрій Ніколов 21 січня у своєму матеріалі на ZN.ua розповів, що Міноборони України закуповує продукти для військовослужбовців у два-три рази дорожче порівняно з цінами у магазинах Києва. Він посилається на документи, отримані від «джерела у ЗСУ». 

Народна депутатка Мар'яна Безугла невдовзі заявила, що керівництво Міноборони викликали на засідання комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. В офісі президента анонсували перевірку.

Міністр оборони України Олексій Резніков у понеділок, 23 січня, назвав скандал із публікацією про закупівлю харчування для військових за завищеними цінами спробою підірвати довіру до керівництва відомства.

View full version