Виконком Миколаєва погодив порядок компенсації вартості генераторів для ОСББ

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради погодив порядок часткової компенсації вартості генераторів для багатоквартирних будинків.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні виконкому у середу, 25 січня, пишуть «НикВести».

Часткова  компенсація  на  відшкодування вартості придбання електрогенераторів здійснюється коштом бюджету Миколаєва, коштів Учасників Програми  часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Миколаївської територіальної громади під час проходження опалювального сезону 2022-2023 років та інших джерел, не заборонених законодавством України.

Для отримання коштів необхідно подати до комунальної установи «Центр енергоефективності м. Миколаєва» пакет документів для винесення на розгляд комісії, а саме:

Заяву на часткову компенсацію вартості генератора;

Копії платіжних документів, які підтверджують факт придбання генератора;

Копії документів із зазначенням технічних характеристик електрогенератора, його серійного номера та інших заводських маркувань;

Копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;

Документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу);

Документ, який підтверджує взяття придбаного генератора на баланс юридичної особи (власника).

Електрогенератор номінальною потужністю від 3 кВт включно має бути закуплений після 1 червня 2022 року. Сума відшкодування не може перевищувати 50% від вартості електрогенератора, але не більше 30 тисяч гривень.

Компенсацію Учасникам Програми департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради  здійснює на підставі видатків бюджету Миколаївської міської територіальної громади на відповідний рік, у межах передбачених асигнувань на виконання Програми.
Відбір Учасників Програми на відшкодування вартості придбання електрогенераторів здійснюється комісією, яка утворюється розпорядженням міського голови. До складу комісії входять представники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради, департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради, представники КУ «Центр енергоефективності міста Миколаєва», представники ОСББ, управляючих компаній, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК м. Миколаєва. 

Раніше повідомлялось, що у Миколаєві створили комісію з розгляду питань часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків.

Наприкінці грудня Миколаївська міська рада затвердила Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів співвласниками багатоквартирних будинків. 

Як повідомлялося, згідно з програмою, компенсувати планують до 50% вартості, але не більше 30 тисяч гривень. Отримати часткову компенсацію зможуть співвласники будинків, які придбали генератори з 1 червня 2022 року

View full version