В «Укравтодорі» розповіли, які мости та автодороги відновили на півдні у 2022 році

В «Укравтодорі» розповіли про відновлення автодоріг і переправ у 2022 році у трьох південних областях України: Херсонській, Миколаївській та Одеській.

Відповідна інформація опублікована на сторінці «Укравтодору» у Facebook.

На правобережжі Херсонської області з 11 листопада розчистили 254,3 кілометра доріг державного значення. Передусім – «дороги життя» М-14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ», що є ключовим шляхом ввезення гуманітарної допомоги.

Транспорт вже може проїхати по 4 тимчасових спорудах: це 1 переправа, об’їзди мостів та залізний міст. Всього на деокупованій частині області зруйновано 8 мостів.

На території Миколаївської області розчистили 597,5 кілометрів доріг і влаштували протягом 2022 року 4 тимчасові переправи.

В Одеській області дорожники зосередилися на кількох автошляхах до пунктів пропуску на кордоні. Щоб оптимізувати потік вантажівок під час повномасштабного вторгнення, облаштовували і розширювали майданчики тимчасового відстою на дорогах:

М-15 «Одеса – Рені» біля міста Рені (має асфальтобетонне покриття);

М-15 «Одеса – Рені» біля села Саф’яни (має асфальтобетонне покриття);

Т-16-30 «Струмок – Шевченкове – Кілія» біля міста Кілія (має асфальтобетонне покриття).

Для поліпшення логістики в обхід невизнаної Придністровської республіки відремонтували ділянку автошляху Т-16-27 до пункту пропуску Серпневе. Від з’їзду з автомобільної дороги М-15 «Одеса – Рені» біля селища Сарата на Т-16-27 та до кордону з Молдовою забезпечено належний проїзд.

Аварійний ремонт допоміг поліпшити проїзд автошляхами:

Н–33 «Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші– М-15». На ділянці протяжністю 6,6 кілометра укріпили основу і влаштували шар асфальтобетонної суміші на модифікованому бітумі;

М–28 «Одеса – Южний – М-14» (локація «Два Стовпи»). Ліквідовано аварійні деформації покриття: колійність, вибоїни.

Також дорожники відновлювали проїзд мостами, котрі постраждали внаслідок військової агресії РФ:

Міст на автомобільній дорозі М–14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ», що з'єднує Одеську та Миколаївську області, було частково зруйновано на початку війни. Відновлено мостові опори та дорожнє покриття.

На мосту автодороги Н–33 «Одеса – Білгород – Дністровський – Монаші – М-15», в який влучила ворожа ракета, виконуються роботи з відновлення. Залишилось нанести вирівнюючий шар покриття.

Нагадаємо, на деокупованій частині Миколаївщини відкрили рух четвертою тимчасовою переправою.

View full version