Тищенко заявив, що перебуває у Таїланді «за наказом керівництва»

Нардеп Микола Тищенко, якого виключили зі «Слуги народу» через візит до Таїланду, заявив, що поїхав туди за наказом керівництва, аби налагодити партнерські відносини.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Щоправда нардеп не вказав, яке саме «керівництво» має на увазі — партії, фракції, Ради чи країни.

— Ще раз наголошую, що перебуваю у цьому відрядженні за наказом керівництва. Усі відповідні дозволи на це у мене є, у тому числі підписаний відповідний документ від голови ВР. Зустрічі того рівня, які я провів – це результат довгих перемовин та протокольної підготовки. Організувати їх за день (як ви пишете) неможливо. Кордон я перетнув 10.01, тобто задовго до рішення РНБО, — написав він.

Микола Тищенко також додав, що «обливання його брудом» дискредитують Україну в очах таїландських партнерів. Він наголосив, крім іншого, що публікація його фото з королівською родиною та насмішки над ним, є образою членів цією родини, що у Таїланді карається смертю.

— Один із телеграм-каналів-смітників із КМДА вважає допустимим спаплюжити портрет Королівської родини. У цей же час за законом Королівства Тайланд будь-яка образа членів королівської родини карається позбавленням волі або навіть смерть. До речі, моє фото з нашими тайландськими партнерами було надано мною у ЗАКРИТОМУ ЗВІТІ В ЗАКРИТОМУ ЧАТІ ФРАКЦІЇ (голови та заступники). Та вже за декілька хвилин було злито у телеграм-канали, — написав він.

Раніше народного депутата України Миколу Тищенка, який полетів до Таїланду начебто для «обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади» звільнили з посади заступника голови фракції «Слуга Народу», а також виключили з лав партії, а пізніже —  і з фракції.

Раніше голова фракції «Слуга народу» завив, що ініціює повернення парламентського контролю за діяльністю виконавчих органів влади.

Відзначимо також, що улітку перед візитом Миколи Тищенко у Францію, голова Миколаївської ОВА попросив його зібрати там кошти на вантажівки для ЗСУ. Після цього він привіз автівки для бійців з миколаївського напрямку.

View full version