Миколаївські десантники показали, як відбили штурм росіян на Донеччині: окупанти втекли, кинувши на полі бою своїх загиблих

Десантники миколаївської 79-ої окремої десантно-штурмової бригади відбили штурм противника кількох позицій поблизу Мар'їнки, нанісши ворогу суттєвих втрат.

Про це повідомляється на сторінці бригади у Facebook.

Російська піхота намагалася непомітно наблизитися до позицій українських десантників, аби штурмом захопити їх.

— Підступність задуму ворога полягала в тому, що в цей же час він без упину атакував інші підрозділи бригади, активно застосовуючи на тих ділянках підтримку своєї артилерії, – розповіли у бригаді.

На цій же ділянці російський штурмовий загін намагався підійти до українських позицій «тихо», без вогневої допомоги своєї арти.

— Утім, аеророзвідка миколаївських десантників не «дрімала» – рух противника було вчасно виявлено і по ньому було нанесено вогневе ураження з активним застосуванням скидування боєприпасів з дронів. Це призвело до того, що ворог вже на підступах до нашого переднього краю поніс втрати, – додали там.

Після цього миколаївські бійці відпрацювали по окупантам зі стрілецького озброєння та гранатометів.

— Понісши значні втрати, противник відмовився від своїх планів і під прикриттям димової завіси окупанти втекли, кинувши на полі бою своїх загиблих, – додали у бригаді.

Нагадаємо, бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського разом з 503 окремим батальйоном морської піхоти 15 січня знищили штурмову колону військових РФ біля Водяного на Донеччині.

View full version