Депутат Береза вважає, що миколаївці мають право знати, хто з депутатів «втік» через війну

Депутат Миколаївської міської ради Олександр Береза, який обіймає посаду голови адміністрації Центрального району міста, вважає, що миколаївці мають право знати, хто з депутатів міськради «втік» з міста через повномасштабну війну, а хто навпаки, весь цей час знаходився у місті.

З такою заявою Олександр Береза виступив вчора, 31 січня, під час засідання сесії Миколаївської міськради, пишуть «НикВести».

Під час засідання депутат Сергій Кантор звернувся до міського голови Олександра Сєнкевича з проханням надати інформацію по усім підрозділам про фактичну кількість працівників, які виконували свої обов’язки та працювали у Миколаєві, забезпечуючи життєдіяльність місцевої влади з початку повномасштабної війни. 

У свою чергу, Олександр Береза запропонував опублікувати аналогічну інформацію щодо депутатів, які «втікли».

— Може заради справедливості піднімемо, хто з депутатів знаходився в місті під час найгарячіших подій? Рішенням РНБО депутати місцевих рад, усіх рад, поставлені в один ряд з працівниками органів місцевого самоврядування щодо їхнього виїзду за кордон. Тому, я вважаю, що ми всі, і виконавча гілка місцевого самоврядування, і представницький орган працюємо, як то кажуть, в одній упряжці, з однією метою. Якщо стає питання, хто знаходиться в місті або хто не знаходився і місті, то давайте уже будемо відвертими і чесними і говорити втік. Якщо є така думка, воля, бажання виявити тих людей, які були з першого дня повномасштабного вторгнення в місті і не вижджали, то давайте говорити тоді про всіх… Я думаю, це було б непогано, відверто і чесно, - сказав Олександр Береза.

Йому відповіла депутатка Олена Кісельова. Вона нагадала, що більшість депутатів Миколаївської міської ради не отримують ні зарплат, ні премій, на відміну від чиновників, яким є і сам Олександр Береза.

— Є депутати, які одночасно чиновники, отримують зарплату і надбавки, ще і називаються волонтерами. А є інша ситуація, коли депутати тихенько собі працюють и «не рисуються». Але грошей за це не отримують. Але сьогодні ми «всі равнєє всєх» і у нас єдина мета — перемога. Тому, тим депутатам, які купують папір за свої грошу, організовують собі трансляцію — я говорю про здійснення депутатських повноважень, які мали б бути якось організовані за кошти, які дають нам міжнародні інституції для підтримки органів місцевого самоврядування. Десь є гендерна рівність і вимоги, а щодо фінансування у нас якось «а супчик отдєльно». Тому, шановні колеги, не починайте. У нас виходить «любо любов’ю, а гроші — врозь». Жоден депутат, який не є чиновником, і не включений в структуру органів виконавчої влади, жодної копійки не отримує. Депутати зарплату не отримують. Дуже часто-густо ми чуємо певні нарікання про якісь обов’язки. Крім морально-етичних обов’язків депутатів, які не є чиновниками, і які двічі на місяць не отримють премію та зарплату, у депутатів обов’язок тільки такий. Морально-етичний, політичний. Гроші не платяться, і це добре, бо це дає змогу бути вільними, - сказала Олена Кісельова.

Вона також висловила невдоволення організацією роботи депутатів міської ради, які за власний кошт купують папір, щоб роздрукувати собі матеріали для сесій у той час, як, за її словами, міська рада отримує все необхідне для цього фінансування.

— Я так розумію, що у нас пішла така дискусія щодо наявності чи відсутності депутатів. То у мене перша пропозиція: організуйте депутатам нормальну роботу, навіть електронну пошту для листування, на яку зможуть надходити заяви, які ми розглядаємо, - сказала Олена Кісельова.

Раніше повідомлялось, що Олена Кісельова заявила про те, що Миколаївська міська рада має максимально скоротити штатну чисельність працівників органів місцевого самоврядування та внести зміни до структури виконавчих органів міської влади.

Нагадаємо, депутат Миколаївської міської ради від партії «Пропозиція» Олександр Береза виправдав спилювання багаторічних блакитних ялинок біля будівлі міськради декомунізацією. 

View full version