У прифронтових регіонах призначатимуть керівників із воєнним досвідом, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у низці прикордонних та прифронтових регіонів будуть призначати керівників із воєнним досвідом.

Про це йдеться у відеозверненні Володимира Зеленського.

— Посилюємо наші управлінські позиції. У низці регіонів – прикордонних особливо та прифронтових – призначаємо керівників із воєнним досвідом.

Тих, хто може проявити себе найбільш ефективно в захисті від наявних зараз загроз. Про кожне таке рішення буду інформувати.

Ми будемо поєднувати здобутий нашими людьми досвід захисту України – воєнний досвід – із конкретною управлінською роботою на посадах у місцевій та центральній владі, - сказав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський також відзначив бійців 54-ї та 93-ї окремих механізованих бригад, 15-го окремого батальйону 128-ї гірсько-штурмової бригади.

Президент нагадав, що 6 лютого провів засідання Ставки, де обговорили ситуацію в Бахмуті та забезпечення воїнів боєприпасами. Крім того, керівник розвідки Кирил Буданов доповів про плани окупантів.

Як відомо, звільнення низки голів ОВА було погоджено урядом за поданням президента ще 24 січня. Йдеться зокрема про:

  • Валентина Резніченка – Дніпропетровська ОВА;
  • Олександра Старуха – Запорізька ОВА;
  • Олексія Кулебу – Київська ОВА;
  • Дмитра Живицького – Сумська ОВА;
  • Ярослава Янушевича – Херсонська ОВА.

. Відтоді області залишаються без керівництва.

Раніше повідомлялось, що Росія, ймовірно готує новий наступ в Україні у найближчі 10 днів. Аналітики відзначають, що РФ стягує свої війська на Луганщині та Донеччині. Про це  повідомляє Financial Times із посиланням на радника українських військових, який залишився анонімним.

Міністр оборони України Олексій Резніков напередодні заявляв, що не вся зброя від партнерів встигне доїхати до лютого, але в України є резерви для стримування ворога.

 Президент України Володимир Зеленський наголошує, що ситуація на лінії фронту стає жорсткішою, але усе вирішує стійкість воїнів Сил оборони України.

Також 4 лютого заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що цього тижня російські окупанти кинули всі сили на прорив української оборони та оточення Бахмута.

View full version