У Херсоні затримали зрадника, який співпрацював з окупантами та став громадянином РФ

У Херсоні затримали зрадника, який співпрацював з окупантами та став громадянином РФ. Ним виявився екс-заступник начальника відділу інтендантського та господарського забезпечення державної установи «Північна виправна колонія №90».

Цей чоловік з перших днів тимчасової окупації Херсону добровільно перейшов на бік ворога, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Спочатку він брав участь у незаконному створенні установи «Управління служби виконання покарань у Херсонській області», що діяла за законами РФ. Потім фігурант отримав від окупантів керівну посаду та зарплатню у російських рублях.

— Зрадник також мав дозвіл на безперешкодний проїзд блокпостів окупантів та носіння зброї. Він навіть прийняв присягу громадянина РФ та отримав російський паспорт. Проте після звільнення Херсона новоспечений росіянин не встиг втекти, переховувався у місті та був затриманий працівниками ДБР разом із СБУ, – йдеться в повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, житель Снігурівки в Миколаївській області, який за час окупації співпрацював з окупантами, намагався дати правоохоронцям хабар в розмірі тисячі доларів, аби «налагодити з ними контакт» та пом’якшити хід слідчих дій.

View full version