В Очакові біля зупинок громадського транспорту з’явилися перші бетонні зупинки-укриття

Сьогодні, 13 лютого в Очаків було передано перші два бетонні укриття від міжнародного благодійного фонду Gobel Foundation. Їх встановили біля зупинок міського громадського транспорту. 

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у своєму Telegram.

— Кожна мобільна споруда виготовлена з армованого бетону та розрахована на 12 сидячих місць. Стіни завтовшки 25 см та стеля 30 см можуть захистити від уламків ракет чи касетних бомб вагою до 30 кг при швидкості 400 м/с, – написав Віталій Кім.

Він також повідомив, що через часті обстріли міста, потреба в бетонних укриттях зараз велика як ніколи, і наголосив, що в планах і надалі допомагати Очакову.

Нагадаємо, що у Миколаєві за кошти міського бюджету виготовили 14 тимчасових укриттів, які встановили поруч із зупинками громадського транспорту. Всього ж таких планувалося 34.

Як  повідомлялося, комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» раніше уклало договір на виготовлення 14 конструкцій за 15 мільйонів 338 тисяч 142 гривні за рахунок міського бюджету. Таким чином, середня вартість одного укриття становить 1 мільйон 95 тисяч 581 гривню.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснив, чому тимчасові притулки на зупинках, виготовлені за гроші міськбюджету, коштують саме 1 мільйон 95 тисяч гривень.

View full version