Адвокати знайшли ще декілька правопорушень, які вчинив майор, що протаранив швидку парамедика у Миколаєві

Адвокати парамедика Анастасії Шевченко з'ясували, що майор Військової служби правопорядку Збройних сил України, який протаранив дівчині автівку швидкої допомоги у Миколаєві, вчинив ще декілька правопорушень.

Про це Анастасія Шевченко написала на своїй сторінці в Facebook.

Як відомо, в кінці листопада 2022 року машину парамедика протаранив п'яний майор Військової служби правопорядку Збройних сил України Костянтин Костенко.

За словами дівчини, суд було призначено на 26 січня, де мало розглядатися питання про притягнення майора до адміністративної відповідальності за статтею 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, – прим.) та за статтею 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, – прим.).

— Звичайно ж, майор Костенко на суд не прийшов «через службову зайнятість». Банальний трюк, роблю ставку, що наступного разу буде лікарняний, – написала Анастасія Шевченко.

Вона також повідомила, що при встановленні фактів її адвокати виявили, що номери авто, на на якому майор Костянтин Костенко розбив швидку, належать вантажівці Volvo, а сама машина не зареєстрована за жодною фізичною чи юридичною особою. Також, за її словами, майор ВСП не мав при собі водійських прав.

Парамедик Анастасія Шевченко зазначила, що в діях Костянтина Костенко, окрім статей 124 та 130 вбачаються ще три правопорушення:

  • керування транспортним засобом не зареєстрованим в Україні;
  • керування транспортним засобом з номерним знаком, що не належить цьому засобу;
  • керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія.

— Протягом всього цього часу майор Костенко так і не вийшов зі мною на зв’язок. Все вказує на те, що він не збирається відшкодовувати вартість швидкої, яку ви придбали для фронта. Я не розумію, на що він розраховує. На те, що керівництво Військова служба правопорядку у Збройних Силах України його прикриє? Чи на те, що він затягуватиме суди, і всі забудуть про цю історію?, – написала Анастасія Шевченко.

Нагадаємо, у середу, 15 лютого, на перетині Маріупольської та Спаської в центрі Миколаєва заштовхнулися два автомобілі.

View full version