SpaceX і NASA перенесли запуск місії Crew-6

Компанія SpaceX і Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) перенесли на добу запуск місії Crew-6 на Міжнародну космічну станцію.

Про це повідомляє Space.com.

Як зазначається, запуск ракети-носія Falcon 9 з космічною капсулою Endeavour був запланований на неділю, 26 лютого. Проте у SpaceX і NASA вирішили його перенести на ранок понеділка, 27 лютого. Це дасть змогу фахівцям вирішити кілька незначних проблем з Endeavour і Falcon 9.

Зокрема, члени команди хочуть додатково проаналізувати теплові характеристики панелей на зовнішньому боці Endeavour.

Крім цього, інженери помітили потенційну проблему у Falcon 9, яка нещодавно запустила на орбіту велику партію інтернет-супутників Starlink від SpaceX. Місія Starlink була успішною, але виявлені ознаки горіння в одному з моторних відсіків ракети.

У межах місії Crew-6 астронавти NASA Стівен Бовен і Вуді Хобург, а також астронавт Султан Аль-Неяді з Об'єднаних Арабських Еміратів і російський космонавт Андрій Федяєв будуть доправлені на МКС, де проведуть приблизно пів року.

Нагадаємо, що американське космічне агентство NASA хоче збільшити кількість місць на SpaceX Dragon до п'яти, щоб американський астронавт у разі необхідності повертався додому не на російському кораблі.

View full version