На Херсонщині СБУ затримали чотирьох організаторів псевдореферендуму

Силовики затримали чотирьох колаборантів, що займалися організацією російського псевдореферендуму з «приєднання» Херсонської області до Російської Федерації.

Про це повідомляють в Службі безпеки України.

Колаборантами виявилися місцеві жителі, які на початку війни добровільно пішли на співпрацю з Росією та увійшли до лав місцевих окупаційних адміністрацій.  Повідомляється, що вони мали сфабрикувати результати псевдореферендуму. 

— Їх призначили до складу створених загарбниками «дільничних виборчих комісій», де їхнім завданням було фабрикувати результати фейкового плебісциту. Для цього колаборанти у супроводі озброєних рашистів обходили помешкання місцевих жителів та вимагали надати персональні дані. Потім людей змушували прийти на «виборчі дільниці» і «проголосувати» на користь кремля, – пишуть в СБУ.

За даними силовиків, у разі відмови організатори застосовували психологічний тиск та погрожували насильством, а також ув’язненням до російських катівень. 

Фігурантам оголосили підозру у колабораційній діяльності. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Києві прокремлівського блогера, який переховувався від правосуддя в монастирі УПЦ МП. Столичний блогер виявився засновником так званого «руського клубу», який займався підготовкою «замовних» публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора.

View full version