Утопія та заздалегідь провалена операція: Генерал Марченко про можливий висад ворожого десанту на півдні

Генерал-майор Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва на початку повномасштабної війни, вважає, що висадка російського десанту на території Миколаївської області з суходолу або з моря – заздалегідь провалена операція. 

Такою думкою він поділився в інтерв’ю «НикВести».

За словами Дмитра Марченка, висадка десанту є маловірогідною, адже ніяких цілей досягнуто не буде. Генерал нагадав, що в перші дні війни росіяни висадились в Вознесенському районі, але окупанти почали тікати без бою.

— Будь-яка десантна операція має бути спланована для досягання якихось цілей. Які цілі десантування? Десантуються до нас, умовно, 100 десантників в Херсон, що вони там будуть робити? Просто бігати та хаотично стріляти? Вони десантувались під Вознесенськом, зайшла навіть передова група, яка мала їх підтримати. Закінчилось тим, що вони зняли з себе зброю переодягнулись у цивільний одяг, який вони забрали у людей і тікали там лісами та полями, їх потім виловлювали мисливці та стріляли, – сказав Дмитро Марченко. 

Генерал-майор також виключив можливість висадки десантної бригади зі сторони моря.

— З моря десантуватися враховуючи те, що ми потопили їх крейсер... Ну хай, в кучі люди, нам це буде дуже добре. Вторгнення в Миколаївську або в Одесу область без підтримки сухопутної – це утопія. Це заздалегідь провалена операція, – резюмував він.

Нагадаємо, що 2 березня на території села Баловне Миколаївського району відбулася висадка російського десанту. Особовий склад військових РФ висаджуються з чотирьох вертольотів. 

Нещодавно, генерал-майор Андрій Ковальчук заявив, що висадка десанту з Чорного моря буде самогубством для російських окупантів. На всій лінії узбережжя забезпечено протидесантну оборону. Голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім також оцінив можливість висадки десанту на територію Миколаєва або міста Очакова цією весною. 

Крім того, генерал-майор Дмитро Марченко, впевнений, що РФ спробує здійснити ще один масштабний наступ з різних напрямків, однак він буде для неї програшним.
View full version