Дирдін запропонував меру Первомайська скликати сесію та скасувати «ганебне рішення» про підняття зарплати

Максим Дирдін

Народний депутат Максим Дирдін звернувся до мера Первомайська Олега Демченка з пропозицією провести позачергову сесію і скасувати рішення, яким останньому значно підвищили зарплатню.

Про це він сказав у своєму відозверненні.

Максим Дирдін повідомив, що після вчорашнього звернення йому надійшло безліч повідомлень і дзвінків стосовно рішення Первомайської міськради.

— Люди звертаються до мене: «Зробіть щось, ви ж народний депутат. Прийміть закони, змініть закони, щоби такі зарплати під час війни не отримували мери, керівники громад». Вдаватися до юридичних тонкощів щодо повноважень Верховної Ради та органів місцевого самоврядування не варто. Я пропоную дуже простий варіант для того, щоби заспокоїти мешканців Первомайська і врегулювати питання на місцевому рівні. Я пропоную меру міста Первомайська скликати позачергову сесію і винести питання про скасування ганебного рішення щодо підняття заробітної плати меру, коли наші військові на «нулі» отримують 100 тисяч гривень. Рішення за мером, — сказав Максим Дирдін.

Як повідомлялося, на сесії 23 лютого Первомайська міська рада більшістю голосів підтримала збільшення розміру премій міському голові Олегу Демченку, обраному від «Опозиційного блоку». Тепер він отримуватиме зарплатню у розмірі понад чотирьох окладів.

Після цього народний депутат Максим Дирдін закликав однопартійця з Первомайської міськради Алі Алієва, який проголосував за підвищення зарплатні меру, скласти мандат.

Нагадаємо, що у 2021 році мер Первомайська заробляв майже 50 тисяч гривень, а його заступники отримали до 34 тисяч матеріальної допомоги.

Раніше повідомлялося, що у Коблево Миколаївської області місцевим депутатам пропонують проголосувати за щомісячне преміювання сільського голови Володимира Панича, його заступників, секретаря ради та керуючого справами виконавчого комітету.

Нагадаємо, що заступники голови Миколаївської райради Андрій Добровольський, Алла Каштальян та Ігор Копійка з початку травня 2022 року щомісяця отримували від 6,5 до 30 тисяч гривень, фактично не працюючи.

View full version