Шмигаль про скандал у Міноборони: системної корупції в Україні немає, є поодинокі прояви

Системної корупції в Україні наразі немає. Скандал у Міністерстві оборони - це скоріше поодинокий прояв.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що Україна завершує розбудову антикорупційної інфраструктури, а відповідні органи працюють, знешкоджуючи корупцію.

— Суспільство змінилося внаслідок цієї війни й більше не пробачає ознак можливих правопорушень. У нас нульова толерантність до корупції. Реакція миттєва, – зазначив прем'єр.

Він додав, що реакція влади та правоохоронців – це оперативне затримання та відсторонення підозрюваних у зловживаннях. Це свідчить про зміну підходу України до боротьби з корупцією.

— Сьогодні в Україні немає системної корупції. Поодинокі прояви корупції - я наголошую на слові «поодинокі» – не толеруються, з ними негайно борються, – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, через корупційні скандали у Міністерстві оборони було звільнено заступника міністра В'ячеслава Шаповалова та директора департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Пізніше суд заарештував обох ексчиновників.

Крім того, в Україні планують розробити нову систему контролю над закупівлями для армії. Зокрема, ціни на продукти та товари хочуть зробити відкритими.

View full version