Кожна ділянка в Посад-Покровському була «гаряча»: як 28 бригада зупинила просування росіян на Миколаєв

В 28-й ОМБр імені Лицарів Зимового Походу  розповіли, як навесні минулого року їм вдалося зупинити ворога в Посад-Покровському на підступах до Миколаєва.

Про це розповів командир батальйону 28 бригади Несквік на Facebook-сторінці оперативного командування «Південь».

— На початку березня перевага противника була колосальна! Колони з Херсону йшли і йшли в напрямку до Миколаєва. Ми зіткнулися з дуже сильним артилерійським впливом противника. Він використовував й армійську авіацію, —  розповідає Несквік.

За його словами, лінія українського батальйону була досить велика й на кожній ділянці бойових дій фронту було «гаряче». Крім того, українські захисники намагалися евакуювати цивільне населення.

—  Ми навчилися робити і люди навчилися, і вони вже вміють, і знають, і воюють дуже якісно. У нас було всяке, ми навіть навчилися родити багаторазові батарейки до Javelin, NLAW, попри те, що вони одноразові, тобто «хімічили», як могли, і досить успішно, — говорить Несквік.

Вже у жовтні Посад-Покровське стало місцем, звідки розпочався успішний контрнаступ на Херсон.

— На жаль, маємо двох таких сусідів [РФ і РБ], але все одно можна починати вже будувати паркан величезний, від них відгороджуватися і йти в цивілізований світ. Цю війну треба однозначно закінчувати, але лише нашою перемогою. Жодних перемовин на їхніх умовах не може бути, — каже  Несквік.

Нагадаємо, що село Посад-Покровське знаходиться на межі Херсонської та Миколаївської областей, в 25 кілометрах від Миколаєва. Вісім місяців з початку повномасштабного вторгнення Росії до України, з березня по листопад, коли було звільнено Херсон, населений пункт перебував під постійними обстрілами.

View full version